снимка: pexels.comЧестването на 5 юни е едно от основните средства на

...
снимка: pexels.comЧестването на 5 юни е едно от основните средства на
Коментари Харесай

5 юни - Световния ден на околната среда

снимка: pexels.com

Честването на 5 юни е едно от главните средства на Организация на обединените нации за предизвикателство на интерес към природата в международен мащаб и за набелязване на дейни дейности за опазването й от всички хора по Земята.

Изменението на климата е въпрос, който касае всеки един от нас и ние можем да допринесем за решаването на казуса като използваме по-малко сила в ежедневния си живот и вършим подобаващ избор, който щади природата.

През 2021 година денят е отдаден на " възобновяване на екосистемите " и ще се концентрира върху връзката сред хората и природата.

Провъзгласен е на на 27-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Стокхолм, Швеция (Резолюция № A/RES/2994 (XXVII) от 15 декември 1972 година На този конгрес е призната декларация за околната среда, представляваща първия интернационален контракт за правилата на екологична отбрана на Земята.

Датата за честване е определена на 5 юни – денят на начало на работата на Конференцияята на Организация на обединените нации по проблемите на околната среда през 1972 година

В своята резолюция Общото заседание приканва страните и организациите членуващи в Организация на обединените нации годишно в този ден да организират мероприятия, потвърждаващи устрема им да опазват и усъвършенстват околната среда.

На 27-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации е основана нова организация в границите на Организация на обединените нации – Програма на Организация на обединените нации за околната среда (ЮНЕП). Именно под егидата на ЮНЕП годишно се отбелязва този ден. Всяка година на този ден се присъжда главната премия на Организация на обединените нации в региона на околната среда и развиването – Глобал-500, на държавни, политически и публични дейци, съдействали с активността си за опазването на околната среда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР